Zase to cinklo!

celkové 2. místo v soutěži Kuchař Vysočiny - zlaté pásmo

V pondělí 13. března proběhl již 7. ročník soutěže Kuchař Vysočiny Junior 2023 open, pořádaný havlíčkobrodskou hotelovou školou, u čehož jsme samozřejmě nemohli chybět. Naši šikovní kuchaři, v tomto případě tedy kuchařky, opět předvedly ty nejlepší možné výkony a ze soutěže si odvezly krásné druhé místo!

Zručná děvčata, Nelča Holá z KČ3 a Simona Chlubná z C2, pod vedením mistra odborného výcviku, Petra Chalupy, předvedly své kuchařské a cukrářské umění a v časovém limitu 60 minut připravily bravurně 4 porce hlavního chodu s omáčkou, přílohou i dezertem. Povinnou surovinou pro přípravu hlavního chodu bylo netradiční maso - jelení hřbet, pro dezert zase odpalované těsto (znát jej můžete např. z věnečků či větrníků), které je sice rychle připraveno, ale pokud se špatně „odpálí,“ v troubě nenaskočí a malér může být na světě. Naše šikovná děvčata však všechny nástrahy bez zaváhání překonaly a my jim proto srdečně gratulujeme.

Děvčata, jste naše hvězdy! Přejeme vám mnoho dalších úspěchů nejen v profesním, ale i v osobním životě a děkujeme za vzornou reprezentaci školy!

gallery