Velikonoce na Horácku-výstava

V rámci předmětu Komunikace ve službách jsme se třídou KČ1 navštívili výstavu na Tvrzi

V pátek 3. května, ještě v době tzv. velikonočního oktávu, jsme s kuchaři a číšníky z 1. ročníku navštívili tematickou výstavu Velikonoce na Horácku, která vhodně doplňuje probíranou látku Regionální kuchyně. A co jedli v tomto období naši předkové? Nejlépe si to zapamatovala Petra - byla to třeba pučálka neboli pražmo, na Zelený čtvrtek hrachová polévka, špenát s kopřivami nebo zelí, jidášky, o svátcích vajíčka a pomazánky či jiné pokrmy z nich, beránek - skutečný nebo z těsta, mazanec, perníky, nádivka "hlavička" nebo karbanátky, různé koláče. Pili pivo nebo limonády z bylin.

Pojďte se s námi podívat!

gallery