SŠG Adolpha Kolpinga & bankety

Rauty a slavnostní hostiny - profesionálně a s elegancí

Jednou z nejčastějších cateringových akcí, které naše škola se žáky zajišťuje, jsou svatby. Svatební hostiny realizujeme v prostorách budovy školy, ale i v jiných atraktivních zařízeních či v přírodě. Vždy podle individuálních přání zákazníka. 

Studenti si při těchto příležitostech mají možnost vyzkoušet své teoretické poznatky a dovednosti v praxi. Je to samozřejmě o tom, že musejí podat svoje nejlepší výkony a pilně pracovat, aby bylo dosáhnuto spokojenosti zákazníka. Toto se od podmínek v reálném oboru společného stravování liší minimálně.

Ovšem skvělé na tom je, že se mohou spolehnout na vedení a radu svých mistrů odborného výcviku, že se učí navzájem spolupracovat a komunikovat...na většině akcí se realizují studenti všech našich studijních oborů (kuchař, číšník a cukrář).

Vedle všech těchto příprav je to pro naše studenty hlavně zábava.

Příprava těchto akcí bývá náročná ale číšníci si mají možnost vyzkoušet slavnostní způsob obsluhy, společné nástupy obsluhy, servis nápojů a kávy. Kuchaři chystají klasická i moderní více chodová menu, při kterých využijí znalostí gastronomických pravidel. O sladkou tečku v podobě nádherných svatebních dortů a variací desertů se postarají šikovní studenti oboru cukrář.

Svatební hostiny se mohou chystat v pěkných externích prostorech dle přání novomanželů a studenti musejí například zvládnout i dodržování svatebních zvyků během banketu..

gallery

gallery

gallery