Seminář bezlepkové pečivo

Dne 20. a 21. dubna 2021 na naší škole proběhl seminář na téma bezlepkové pečivo. Seminářem nás prováděla paní Pavla Říhová, která pracuje ve firmě IREKS ENZYMA s.r.o. Zúčastnilo se ho šest žáků, kteří měli negativní COVID test, a ostatní spolužáci byli připojení prostřednictvím online přenosu.

První den semináře jsme si společně připravili tři druhy bezlepkových chlebů. Chléb konzumní, cereální chléb bez lepku, semínkový chléb. Žáci si mohli zadělat těsto a vypracovat chléb. Následně připravovali bezlepkové cereální pečivo.

Druhý den pokračovalo sladké pečení. Připravili jsem si brownies, kynuté koláče s ovocnou náplní, muffiny, všechno opět bezlepkové.

Všechny výrobky mohli žáci ochutnat a porovnat chutě. Zároveň poznali konzistenci a pružnost těsta, které se od normálního velmi liší. Seminář jsme si užili a poznali nové věci.

Děkujeme pí Pavle Říhové za krásný seminář.

Video - první den

Video - druhý den

gallery