Projekty EU

Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou se aktivně zapojila do čerpání evropských peněz ze strukturálních fondů Evropské unie.

 

Realizuje několik projektů, které si kladou za cíl mj. odstranění stávajících prostorových a technických bariér a omezení, vytvoření nových vzdělávacích prostor, umožnění vzdělávání žáků zohledňující specifika jejich potřeb, vytvoření interaktivních vzdělávacích materiálů, zapojení pedagogického sboru do procesu celoživotního vzdělávání.

 

Škola realizovala tyto evropské projekty:

 

Učňovská mládež – vytvoření nových vzdělávacích podmínek pro skupinu ohroženou sociálním vyloučením

(program SROP 3.2)

 

Handicapovaná mládež na učilišti

(program OP RLZ)

 

Schola pro vita

(program SROP 3.1)

 

Podpora rovného přístupu ke vzdělávání žáků

(program OPVK 1.2)

 

Partnerství v gastronomii - zvýšení úrovně gastronomických oborů

(program česko - švýcarské spolupráce)

 

Odborná stáž v rámci programu Leonardo da Vinci

(Na praxi k sousedům II)