Na svatého Martina…

další vydařený projektový den

V uplynulém týdnu probíhal na naší škole celoškolní tematický den na téma sv. Martin a jeho tradice. Do projektového dne se opět zapojily obě sesterské školy sídlící ve stejné budově – Střední škola gastronomická i Biskupské gymnázium.

 

Projektový den svatého Martina nemohl nikdo přehlédnout již od rána. Kovové brnění, ale i výstavka a prezentace týkající se života svatého Martina nás totiž provázely již od prvních kroků na půdě školy. Celou atmosféru graficky doplňovala práce žáků Biskupského gymnázia, kteří pod vedením paní Wasserbauerové vytvořili fantastickou výtvarnou koláž. Střední škola gastronomická ovšem nezůstala pozadu a postarala se o nezapomenutelné gastronomické zážitky.

 

Na svačinu si zájemci mohli koupit třeba svatomartinské rohlíky plněné ořechovou nebo makovou náplní a v kavárně bylo možno potěšit chuťové pohárky koníčky z lineckého těsta, bílou husičkou, nebo hraběnčinými řezy ve tvaru podkovy. Všechny strávníky obou našich škol určitě potěšil také obědový jídelníček tohoto dne, kdy jsme si mohli pochutnat na kachním kaldounu, pečené kachní roládě plněné lokši se zelím a karlovarskými knedlíky či na tradičním svatomartinském posvícenském koláči.

 

Svatomartinský projektový den jsme si řádně užili a už se těšíme na projektový den následujícího měsíce. Již nyní Vám prozradíme, že se bude týkat staročeských Vánoc – nezapomeňte tedy sledovat náš web nebo sociální sítě!

gallery