Karmelské slavnosti - dvě zlata, jedno stříbro a jeden bronz!

Další soutěž, opět výborné výsledky

Opět jsme bodovali, a to hned čtyřikrát!

Jen si to představte: vstáváte asi tak ve tři ráno, sedíte čtyři hodiny v autě, řidič jede co nejopatrněji, vy na klíně držíte dort jako poklad a modlíte se, aby nesklouzl. Stačí jedno prudké zabrzdění a vaše několikadenní práce může skončit rozplácnutá na čelním skle. Když bezpečně dojedete na místo (uff!), čeká Vás další drama: transport Vašeho výrobku na prezentační stůl. Nesmí spadnout - možnost máte pouze jednu!

I tak dramatické zážitky měli naši studenti, kteří se zúčastnili Karmelských slavností, jež proběhly ve čtvrtek 16. března v Mladé Boleslavi. Jedná se o mnohaletou tradiční soutěž všech mladých cukrářů, pekařů, barmanů, ale i aranžérů a prodavačů. Celkem v pěti kategoriích, v nichž soutěžilo hned 176 účastníků, obsadili naši šikovní studenti rovnou 4 příčky, z toho dvě zlaté!

Začneme-li od nejdražších kovů, musíme pogratulovat cukrářkám Monče Tvrdíkové a Simče Podroužkové a dále číšníku Tomáši Brázdovi z KČ3. Simča a Monča s přehledem vyrobily a prezentovaly cukrářské veledílo s názvem Zlatá svatba, které obsahovalo tradiční dobroty, jako jsou svatební buchtičky, dort s marcipánovými postavičkami, nebo moderní laskominy - mojito střechu či kokosové tartaletky. Tomáš zase ohromil porotu svým decentně nazdobeným stolem a také precizním barmanským uměním.

Stříbrné umístění si ze soutěže odnáší cukrářka Liduška Bartošová, která naprosto ohromila porotu, když předvedla své muzikantské dílo – dort s názvem Sladká symfonie, zobrazující rovnou pět
hudebních nástrojů, u nichž nesměla chybět ani notová partitura!

Naši poslední výhru, bronzovou, si ze soutěže odnesla cukrářka Soňa Zadáková, a to za perfektně vyladěný set cupcaků s názvem „Cesta do pravěku“. Soňa se nebála experimentovat a cupcaky tak obsahovaly poněkud netradiční suroviny, jakými jsou třeba rozmarýn, gin, nebo černé pivo. Její smrková omáčka, jíž byly některé kousky dozdobeny, už byla samotnou korunou krásy na „prehistorických“ sladkých dobrotách.

Všem našim studentům srdečné díky za zcela dospělý přístup k soutěži, pilnou práci na prezentovaných výrobcích i za vzornou reprezentaci školy!
gallery