Jedlé květy v gastronomii

Srdečně zveme na workshop s paní doktorkou Janou Vlkovou! Sama se označuje za "kytkožroutku" , má svůj e-shop a spoustu nápadů! Přijďte ochutnat :)

Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga  Žďár nad Sázavou pořádá pro zájemce workshop  

Jedlé květy v gastronomii

v pondělí 17. června 2019      

 9.00 – 10.30 Tematický úvod - historie stolování a gastronomie v Evropě

Přestávka

10.45 – 12.15: Sběr rostlin pro přípravu společného menu

Pauza na oběd

13.00 – 14.30: Příprava jídel z květin a bylin, společná konzumace  

Cena kurzu – pro členy SVČ  jen 20 Kč na nákup doplňkových surovin

  Pozn.: Pro studenty možnost zakoupení knih během akce se slevou 10 %. Nutno domluvit předem!    

O lektorce:

Jana Vlková vystudovala ekologii na Přírodovědecké fakultě UK a žurnalistiku na Fakultě sociálních věd UK. Na začátku pracovní kariéry, při mateřské dovolené, překládala z francouzštiny. Později působila jako novinářka se zaměřením na cestování a gastronomii. Vaření a jídlo ve všech podobách je její velkou vášní, a stejně tak to platí pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto oborů se postupně spojily a Jana se dnes považuje za první profesionálku v oblasti jedlého kvítí a býlí. První kniha, Květinová kuchařka, spatřila světlo světa v roce 2015, o rok později, v roce 2016, následoval Notes Květinové kuchařky. Po roční pauze v roce 2018 vydala vlastním nákladem knížku Kytky k jídlu v receptech i herbáři, která je mladší a rozvernější sestrou její prvotiny. Její poslední kniha Pampelišky k jídlu přináší dvacet receptů. V roce 2016 založila výukové centrum jedlých květů, což je přírodní zahrada s pečlivě budovanou botanickou sbírkou. V roce 2018 zřídila také e-shop, kde mohou nadšení kytkožrouti dostat všechno, co s tématem, respektive vášní pro jedlé kvítí a býlí souvisí.