Gastronomie v době COVID – 19

Gastronomie v době COVID - 19 & SŠGAK

…V souvislosti s opatřeními kvůli pandemii COVID – 19 jsou podnikatelé v odvětví HOREKA opět bez možnosti mít pravidelně otevřené své podniky, restaurace…

Nutně toto období neznamená zánik gastronomie, jako celku, toho se bát nemusíme.

Podnikatelé a restauratéři se snaží přizpůsobit a hledají nové cesty, jak se dostat ke svým hostům:

  • - otevřená výdejní okénka
  • - rozvoz jídel do domu (např.Pizzerie)
  • - ke své propagaci a prodeji výrobků hodně začínají využívat „on-line platformy“:

Dámejídlo, Tripadvisor, OneMenu …

U těchto „platforem“ musí  restauratéři počítat v své kalkulaci s provizí těmto poskytovalům, ale proti tomu dostávají funkční model prodeje pro širokou skupinu zákazníků bez starostí...

Poslední jmenovanou platformu OneMenu podpořil i známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a u nás ve Žďáru nad Sázavou takto prodává svá menu například Restaurace Tálský mlýn.

Gastronomie v době COVID - 19 & SŠGAK

… náš školní tým dospělých zaměstnanců mistrů odborného výcviku oboru kuchař, číšník a cukrář se snaží této „realitě v oboru“ přiblížit:

  • - do gastronomického centra (kuchyně) jsme koupili moderní a profesionální přístroj: baličku hotových jídel „hot-air“.
  • - formou přímého mailování(direct-mail) a přes objednávkový software školní kuchyně nabízíme zaměstnancům obou škol (SŠG AK, BiGy) obědy (hotová jídla) k odvozu každý všední den a před víkendem speciální víkendové nabídky (jídlo s sebou) …
  • - Stejným způsobem nabízíme skvělé dezerty formou „Sladké krabičky“.

gallery