Exkurze EFI Spa Hotel a CESK Brno

Dne 17. 5. jeli žáci našich tříd KČ2 a Č3 na exkurzi do luxusního brněnského EFI Spa hotelu a také do CESKU, což je firma specializující se na profesionální vybavení kaváren a cukráren. Pojďme se společně podívat, očima našich žáků, co doopravdy zažili:

 

Nejdu do školy, jedu do Brna.

Snídaně ve vlaku.

Prší. Mokré boty.

Hotel.

Šéfkuchař Honza Malinka - co dáš do lednice, nejdřív popiš! Všechno má mít svůj systém.

V dobré kuchyni POŘÁD probublává vývar a demi glace!

Suché zrání masa z něj po 40 dnech udělá luxusní zboží, 2000 Kč/kg.

Na kuchyni je důležité moderní vybavení a hlavně VELKÝ REPRÁK!

Každý správný kuchař je vazba, má vousy a tetování!

Spolupráce v týmu je nade vše!

Zastřené vejce připravíš i v konvektomatu za 13 minut při 65 °C.

Hotelová kuchyně má teplou a studenou část a ještě přípravnu – větší by byly lepší.

Bramborový salát míchám rukama, měl by se dochutit!

Ztratil jsem se.

Pivovar? Pivovar!

 

Restaurace - servis v přímém přenosu.

Degustační menu – kulajda se zastřeným vejcem, jelení guláš s karlovarským knedlíkem a bramboráčkem, dukátové buchtičky s vinným šodó.

Vrchní číšník dává rady do života: používej mozek, neboj se nad prací přemýšlet.

Ideální host – respektuje pravidla restaurace - nechá se usadit, objedná si celé menu a ještě něco navíc, stihne to za 2 hodiny, nechá 10% spropitné. A přijde i zítra!

I profesionál dělá chyby! Práce týmu vše zachrání!

S cenou menu se platí i tzv. couvert.

Zase prší.

Pořád prší.

A… prší a prší…

Zatočíme deštníkem, on se někdo přidá.

Prší.

 

Kudy do CESKu?

Šetříme na zmrzlinářské kolo, je jen za půl mega.

Seminář o výrobě zmrzliny. Vaříme zmrzlinu.

Ochutnávka.

Nejlepší je ta se slaným karamelem

…nebo jahodová,

…nebo oříšková?

Kolik kdo sní?

Stroj plný čokolády.

 

A prší a prší.

Kudy na nádraží?

V nádražní hale neprší!

Jedeme domů…

gallery