Evropský den jazyků 2018

Letošní téma EDJ - evropské země a jazyky

Na SŠG AK se již stalo tradicí připomenout si slavný a důležitý evropský svátek, který se na základě prohlášení Rady Evropy slaví každoročně 26.9. od roku 2001. Jak naši studenti vědí, cílem tohoto svátku je propagovat a podporovat jazykovou rozmanitost a studium cizích jazyků na evropském kontinetě.

Letošním tématem se mimo jiné staly právě různé evropské země, jejich oficiální jazyky a jejich označení v angličtině a němčině. 

Studenti si prostřednictvím oficiálních webových stránek se svými vyučujícimi vyzkoušeli různé jazykové hry a kvízy, dozvěděli se, kolik zemí se v Evropě nachází, kolika jazyky se v Evropě mluví a v některých hodinách také ve školní kavárně ochutnali některé typické sladkosti a chuťovky.

Kromě toho proběhla letos k EDJ ve třídě C3 také aktivita zvaná Speak-dating. Během Speak-datingu si může každý sednout na 5 minut k lektorovi, popovídat si s ním v jeho řeči a naučit se nové fráze. Rolí lektorů se zhostily 4 odvážné žákyně a s pomocí slovníků a dalších materiálů se snažily během 5 minut naučit své spolužačky něco nového. A to nejen v anglickém a německém jazyce, ale také v ruštině a švédštině - byla to zábava!