Velikonoce - Zelený čtvrtek

Sederová večeře v Piano Nobile: Tradice se snoubila s noblesou

První den velikonočních prázdnin jsme s radostí a profesionalitou zajistili tradiční Sederovou večeři v elegantním sále Arcibiskupů v Piano Nobile na Pražském arcibiskupství.

Večeře pro osmadvacet hostů nabídla čtyři symbolické chody servírované s důrazem na společenská pravidla. Každý pokrm nesl hluboký význam – nechyběly macesy, jehněčí maso, "charoset" sladká omáčka, "slzy Izraele" slaná omáčka, kořenová zelenina, hořké byliny ani natvrdo vařené vejce.

Menu začalo Trhanými listovými saláty s hořkými bylinami a proužky kořenové zeleniny, doplněnými sklenkou Ryzlinku vlašského 2024. Následovalo Pošírované vejce na čočkovém salátu s toustem, servírované s růžovým mladým vínem . Hlavním chodem bylo Jehněčí na víně s bramborovo-hráškovým pyré a restovanou zeleninou, doplněné mladým červeným vínem. Sladkou tečkou se stal Pistáciový cheesecake s limetkovou omáčkou a polosuchou Pálavou. Závěr patřil výběrové kávě a uvolněné atmosféře, která celý večer krásně završila.

Byla to pocta tradici i oslava smyslů – výjimečný večer, na který budeme dlouho vzpomínat.

gallery