Seminář pro cukráře - výrobky s fruktozou

Seminář pro cukráře - výrobky s fruktozou
Seminář pro cukráře
Projekt ,,Zapojení odborníka z praxe‘‘nám opět zprostředkoval další vzdělávání našich žáků z oboru cukrář. Semináře se mohly účastnit všechny ročníky 23.4. a 24.4.2019. Paní Říhová, odborník z praxe, která pracuje jako technolog ve firmě Ireks Enzyma –Brno, všem vysvětlila a ukázala nové suroviny pro výrobu sladkého i slaného pečiva s použitím fruktózy. Takové pečivo je vhodné pro zákazníky, kteří mají zdravotní problémy a trpí cukrovkou. Žáci si mohli vyzkoušet výrobu tlačených koláčů, plněné speciálními náplněmi s fruktózou. Také je velmi bavilo tvarování mazanců a vánoček. Další den byl zaměřen na výrobu pečiva pro zdravou výživu ze speciálních směsí. Pečivo obsahovalo lupinu, sezam, slunečnicová semínka, lněné semínko nebo sušená rajčata a koření. Veškeré pečivo si žáci vyrobili a také ochutnali.