Exkurze EFI Spa Hotel a CESK Brno

Dne 17. 5. jeli žáci našich tříd KČ2 a Č3 na exkurzi do luxusního brněnského EFI Spa hotelu a také do CESKU, což je firma specializující se na profesionální vybavení kaváren a cukráren. Pojďme se společně podívat, očima našich žáků, co doopravdy zažili:
Nejdu do školy, jedu do Brna.
Snídaně ve vlaku.
Prší. Mokré boty.
Hotel.
Šéfkuchař Honza Malinka - co dáš do lednice, nejdřív popiš! Všechno má mít svůj systém.
V dobré kuchyni POŘÁD probublává vývar a demi glace!
Suché zrání masa z něj po 40 dnech udělá luxusní zboží, 2000 Kč/kg.
Na kuchyni je důležité moderní vybavení a hlavně VELKÝ REPRÁK!
Každý správný kuchař je vazba, má vousy a tetování!
Spolupráce v týmu je nade vše!
Zastřené vejce připravíš i v konvektomatu za 13 minut při 65 °C.
Hotelová kuchyně má teplou a studenou část a ještě přípravnu – větší by byly lepší.
Bramborový salát míchám rukama, měl by se dochutit!
Ztratil jsem se.
Pivovar? Pivovar!
Restaurace - servis v přímém přenosu.
Degustační menu – kulajda se zastřeným vejcem, jelení guláš s karlovarským knedlíkem a bramboráčkem, dukátové buchtičky s vinným šodó.
Vrchní číšník dává rady do života: používej mozek, neboj se nad prací přemýšlet.
Ideální host – respektuje pravidla restaurace - nechá se usadit, objedná si celé menu a ještě něco navíc, stihne to za 2 hodiny, nechá 10% spropitné. A přijde i zítra!
I profesionál dělá chyby! Práce týmu vše zachrání!
S cenou menu se platí i tzv. couvert.
Zase prší.
Pořád prší.
A… prší a prší…
Zatočíme deštníkem, on se někdo přidá.
Prší.
Kudy do CESKu?
Šetříme na zmrzlinářské kolo, je jen za půl mega.
Seminář o výrobě zmrzliny. Vaříme zmrzlinu.
Ochutnávka.
Nejlepší je ta se slaným karamelem
…nebo jahodová,
…nebo oříšková?
Kolik kdo sní?
Stroj plný čokolády.
A prší a prší.
Kudy na nádraží?
V nádražní hale neprší!
Jedeme domů…