Dvě stříbra ze soutěže Kuchař Vysočiny.

O drahé kovy u nás není nouze!
V soutěži s názvem Kuchař Vysočiny jsme dne 5. dubna vyhráli stříbrnou medaili nejen v kategorii nejlepší hlavní pokrm, ale i v kategorii celkového hodnocení týmů. Obhájili jsme tak svou stříbrnou medaili z předchozího ročníku, jež se konal v roce 2020 (pozn. ročník soutěže 2021 byl z epidemiologických důvodů zrušen). Soutěž se konala v Havlíčkově Brodě, zaštítěna byla porotou z Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Mezi porotci tak byla známá jména jako Eliška Dernerová, Lukáš Ende či Lubomír Brázda.
Příprava na soutěž nebyla jednoduchá a kuchaři do poslední chvilky ladili, pod vařečkou mistra odborného výcviku, Petra Chalupy, předkrm, kterým byly ravioly plněné kuřecími játry, žampióny a jablky, podávané na šafránovo-zeleninové omáčce. Zatímco hlavní surovinou předkrmu byla játra, povinnou hlavní surovinou hlavního chodu bylo kuřecí maso. Žáci proto jako hlavní chod mistrně připravili kuřecí prsa zabalená v jihotyrolském špeku a rolované stehýnko s citronovou náplní, servírované na hráškovém rizotu a s restovanou zeleninou. Celá škola si přípravu na soutěž náramně užívala, neboť bylo třeba degustovat různé verze těchto pokrmů. Na oplátku jsme naši stříbrnou dvojici silně podporovali a drželi jí palce.
Našim vítězům, Nelče Holé a Tomáši Peterovi, náleží poděkování za vzornou reprezentaci školy a gratulace. Milí studenti, jsme na Vás i Vaše úspěchy velmi hrdí!
Dne 13. 4. byli naši úspěšní soutěžící oceněni také před spolužáky třídy a ostatními žáky školy spolu s dalšími úspěšnými soutěžícími v cukrářské soutěži.