Roman Berko, opět u nás ve škole!
Jsme rádi, že již po několikáté nás a hlavně naše studenty navštívil Roman Berko, cukrář z firmy Novicom, se kterou spolupracujeme více než 20 let. Dne 11. 1. 2024 nás navštívil již zmiňovaný Roman Berko, který si pro naše studenty připravil seminář na téma čokoláda. Tohoto kurzu se zúčastnili třídy C1, C2 a C3. Na kurzu, který odstartoval teoretickou částí v 9:00h se naši studenti dozvěděli něco málo z výroby čokolády. Teoretickou část studenti zakončili kvízem a postupně se odebrali na cukrářské dílny, kde probíhal zbytek kurzu. Praktická část byla rozdělena do dvou bloků. V prvním bloku se seznámili s přípravou Mirror Glaze neboli zrcadlové polevy, dále s Uganda mousse a v neposlední řadě s temperací tmavé čokolády a jaké možnosti temperace máme. Druhý blok byl věnován temperaci bílé čokolády, kakaového másla s použitím barem a výrobou pralinek s použitím forem, nebo jak se vyrábí čokoládové dekorace. Tento kurz naše studenty obohatil, a my děkujeme panu Berkovi, že si na nás udělal čas a naučil nás spoustu nových a zajímavých věcí.