Pohár Adolpha Kolpinga 2024

Školní kolo soutěže oboru cukrář mělo v letošním roce úspěch. Soutěže se 10. ledna 2024 účastnili žáci 1. a 2. ročníků. Tato soutěž se zaměřuje na vyhledávání nadaných žáků, kteří se prezentují v soutěži svými výrobky a zkouší nové recepty i technologie.
Žáci v časovém limitu 40 minut ve studiu vyrábějí před diváky 4 talířové dezerty, které musí obsahovat hlavní surovinu, která se každý rok mění. V letošním kole byla za povinnou surovinu zvolena mrkev. Tříčlenná odborná porota hodnotí výrobky podle
bodů, které žáci musí splnit. Žáci mají povoleno si donést připravený korpus nebo jiné části dezertu. Přípravu a recepty žáci mohou konzultovat a procvičovat na odborném výcviku s učiteli odborného výcviku. Všichni žáci získali za jejich práci odměnu a diplom, kterým si rozšíří své portfolio.


Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci této soutěže. Žákům patří velký obdiv za odvahu a zajímavé nápady. V neposlední řadě srdečně gratulujeme našim výherkyním!


1. místo - Nikola Gurínová z C1
2, místo - Simona Podroužková z C2
3. místo - Veronika Hrdinová z C1

 

gallery