Čokoláda a moderní dezerty v hlavní roli

 

Ve dnech 25. a 26. února se na naší škole uskutečnil odborný seminář na téma moderní dezerty a čokoláda. Seminář vedla paní Iveta Mikešová z firmy ALMECO. Semináře se účastnila třída C3 pod vedením UOV Renaty Dvořákové a UOV Terezy Havlíčkové.

První den byl věnován moderním dezertům. Žáci se seznámili s novými chutěmi a technikami, které jim rozšířily obzory v oblasti cukrářství. Mezi nové chutě, které mohli ochutnat, patřilo například exotické ovoce Yuzu. Dále si žáci vyzkoušeli práci s lesklou polevou nazývanou kakaové glazé a se sametovým sprejem, který dodává dezertům luxusní vzhled.

Druhý den byl zaměřen na práci s čokoládou. Žáci se naučili o temperačních teplotách a o tom, jak efektivně pracovat s mramorovou deskou. Paní Lucie žákům ukázala správné postupy, formy na pralinky a techniky temperace čokolády. Žáci si poté měli možnost sami vytvořit vlastní tabulku čokolády a skořápky na pralinky.

Seminář byl velmi přínosný a přinesl nám nové poznatky o práci s čokoládou a moderními surovinami. Děkujeme firmě ALMECO i paní Lucii Mikešové za skvělý seminář a možnost získat cenné zkušenosti!

gallery