Gastronomie v době COVID – 19
Gastronomie v době COVID - 19 & SŠGAK
…V souvislosti s opatřeními kvůli pandemii COVID – 19 jsou podnikatelé v odvětví HOREKA opět bez možnosti mít pravidelně otevřené své podniky, restaurace…
Nutně toto období neznamená zánik gastronomie, jako celku, toho se bát nemusíme.
Podnikatelé a restauratéři se snaží přizpůsobit a hledají nové cesty, jak se dostat ke svým hostům:
- - otevřená výdejní okénka
- - rozvoz jídel do domu (např.Pizzerie)
- - ke své propagaci a prodeji výrobků hodně začínají využívat „on-line platformy“:
Dámejídlo, Tripadvisor, OneMenu …
U těchto „platforem“ musí restauratéři počítat v své kalkulaci s provizí těmto poskytovalům, ale proti tomu dostávají funkční model prodeje pro širokou skupinu zákazníků bez starostí...
Poslední jmenovanou platformu OneMenu podpořil i známý šéfkuchař Zdeněk Pohlreich a u nás ve Žďáru nad Sázavou takto prodává svá menu například Restaurace Tálský mlýn.
Gastronomie v době COVID - 19 & SŠGAK
… náš školní tým dospělých zaměstnanců mistrů odborného výcviku oboru kuchař, číšník a cukrář se snaží této „realitě v oboru“ přiblížit:
- - do gastronomického centra (kuchyně) jsme koupili moderní a profesionální přístroj: baličku hotových jídel „hot-air“.
- - formou přímého mailování(direct-mail) a přes objednávkový software školní kuchyně nabízíme zaměstnancům obou škol (SŠG AK, BiGy) obědy (hotová jídla) k odvozu každý všední den a před víkendem speciální víkendové nabídky (jídlo s sebou) …
- - Stejným způsobem nabízíme skvělé dezerty formou „Sladké krabičky“.