Zážitková gastronomie nás dostala

Učitelé se vzdělávají v nejmodernějších gastronomických trendech
Wikipedie: „Zážitková gastronomie je způsob stravování, kdy host očekává nějakou formu prožitku, nejlépe však všech smyslů, aby odcházel plný dojmů. Nejedná se pouze o drahé luxusní podniky, ale dají se sem zahrnout i podniky například nabízející přípravu steaků na lávových kamenech, či stravovací zařízení s otevřenou kuchyní. Zážitková gastronomie nemá hranice a záleží pouze na provozovateli a jeho zkušenostech, jak tuto formu stravování uchopí. Člověk vnímá všemi smysly, touží po prožitku, toto je cílem zážitkové gastronomie.“
A protože na SŠG AK sledujeme trendy, se kterými potom seznamujeme naše studenty, rozhodli se vyučující odborných předmětů navštívit vyhlášený podnik patřící ke špičkám zážitkové gastronomie u nás - restauraci Entree v Olomouci. Šéfkuchař Přemek Forejt, který SŠG AK nedávno navštívil, pro nás připravil jedinečný kulinářský zážitek. Mistři odborného výcviku ochutnali mnoho skvělých surovin upravených originálním způsobem. Byl to např. hanácký koblížek, jeseter, celer, shitake, stroček, hlávkový salát, kefírové želé, bramboráček z fermentovaných brambor, sušená kotleta, profiterolka plněná houbovým krémem nasladko atd. Prostě... fantastický zážitek.
A pro studenty tak máme spoustu nových poznatků.