Senzace na naší škole!

Fenomenální úspěch našich studentek na prestižní soutěži Kuchař Vysočiny Junior 2020!

Naši studenti kuchařského oboru slavili velký úspěch. S chutí a zápalem se zúčastnili prestižní soutěže Kuchař Vysočiny Junior 2020 v Havlíčkově Brodě, kterou pořádá Kraj Vysočina pod záštitou  Asociace kuchařů a cukrářů. Přísná porota hodnotila průběh přípravy soutěžních pokrmů, organizaci práce na kuchařském pracovišti, dodržování hygienických pravidel, stanovený časový limit a samozřejmě výslednou chuť a prezentaci na talíři. Míša Prášilová a Blaženka Trdá ze Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou dokázaly, že náročné zadání pro ně není vůbec žádný problém. Povinnou surovinou byla červená řepa a kuřecí Supreme, děvčata z nich vytvořila pokrmy, které porotu ohromily. Za kapsičky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy v medu si zaslouženě odnesly medailové místo. Soutěže se zúčastnilo celkem 9 kuchařských týmů z gastronomických škol. A naše SŠG byla nejlepší z Kraje Vysočina.

Gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy, Míšo a Blaženko, máme z vás radost!