Odborný kurz asijské kuchyně pod vedením šéfkuchaře Zdeňka Křížka

Minulý týden se v prostorách odborného výcviku konal kurz asijské kuchyně, který vedl zkušený šéfkuchař Zdeněk Křížek. Žáci gastronomických oborů tak měli jedinečnou příležitost ponořit se do chutí a vůní Dálného východu, naučit se nové techniky a rozšířit si obzory v oblasti moderní gastronomie.
Kurz byl zaměřen na základy asijské kuchyně – od surovin přes techniky až po finální prezentaci pokrmů. Pod vedením pana Křížka se žáci seznámili s přípravou oblíbených jídel.
Zdeněk Křížek s žáky sdílel nejen recepty, ale i osobní zkušenosti ze své cesty po Asii a práce v mezinárodní gastronomii. Zdůraznil důležitost rovnováhy chutí, čistoty práce a respektu k surovinám.
„Asijská kuchyně je jednoduchá, ale vyžaduje preciznost a respekt. Učí nás trpělivosti a detailu,“ řekl během kurzu šéfkuchař Křížek.