Bezlepkové pečení s Vladěnou Halatovou

Seminář bezlepkové pečení: Naučte se péct chutně a zdravě!
V úterý 25.3.2025 proběhl v našem gastronomickém studiu jedinečný seminář bezlepkového pečení, kterého se zúčastnili žáci prvního ročníku oboru kuchař. Seminář vedla zkušená výživová specialistka na bezlepkové pečení Vladěna Halatová, která studentům předala nejen své cenné rady, ale také množství chutných a zdravých receptů.
Péct bez lepku není věda.
Během semináře si studenti vyzkoušeli přípravu různých druhů těst připravených z alternativních mouk, jako jsou rýžová, mandlová, pohanková nebo dýňová. „Bezlepkové pečení je trochu jiné než klasické, ale s trochou cviku a správnými ingrediencemi se dá dosáhnout výborných výsledků,“ uvedla lektorka.
„Nikdy jsem si nemyslela, že si upeču bezlepkový chléb, který bude tak nadýchaný a chutný,“ pochvalovala si jedna ze studentek. Další žáci ocenili praktické rady i přátelskou atmosféru semináře.