Technologie (obor cukrář)

GASTRO JUNIOR 2018

GASTRO JUNIOR 2018 gastronomická soutěž nadých žáků z celé republiky z oborů...

Kurz modelování z...

Velmi zajímavý kurz, určený především pro studenty oboru cukrář a zaměřený na...

Rubínová čokoláda

Víc než tmavočervené rubíny připomíná nová čokoláda svou barvou starorůžový...

Originální zdobení perníků...

Příprava na letošní Velikonoce vrcholí a tak jsme se pustili do zdobení...

Naši cukráři jsou úspěšní v...

Naše cukrářka Karolína Švárová žákyně 3.ročníku se účastnila soutěže na...

Makronky

Seminář pro cukráře na téma Makronky

Sacher dort original

Jeden z nejoblíbenějších cukrářských výrobků, který patří k "rodinnému stříbru"...

CROQUEMBOUCHE

CROQUEMBOUCHE- profiterolky jsou speciální francouzský výrobek

Nové trendy v cukrářské výrobě

Naše škola se zajímá o nové trendy v cukrářské výrobě.

Listové a plundrové těsto

Výroba listového a plundrového těsta

Další úspěch našich žáků na prestižní soutěži GASTRO HRADEC 2017
Mimořádného úspěchu dosáhly naše cukrářky, žákyně třetího a druhého ročníku, Tereza Zelená, Anna Poulová, Karolína Švárová, Kristýna Stejskalová, dne 30. března 2017 v Hradci Králové na soutěži GASTRO HRADEC 2017.
Žákyně třetího ročníku Tereza Zelená vypracovala modelovaný monument na téma Zakletý zámek o hmotnosti 30 kg a výšce 70 cm. Za svůj výkon získala stříbrné ocenění.                                                                        
Žákyně třetího ročníku Anna Poulová vyrobila poschoďový dort na téma Tajemství zimy o hmotnosti 12 kg,  vybojovala zlaté ocenění a pohár za druhé místo v jednotlivcích.
Žákyně druhého ročníku Kristýna Stejskalová připravila 3 ks dokonalých talířových dezertů na volné téma a její práce byla oceněna stříbrným oceněním.
Žákyně druhého ročníku Karolína Švárová vytvořila miniaturní speciální dezerty zvané  Petit-fours  a odvezla si zlaté ocenění.
Žákyně druhého ročníku Hana Parclová zastoupila obor kuchař a vybojovala stříbrné ocenění.
Děkujeme za perfektní reprezentaci naší školy a přejeme další úspěchy. Poděkování si také zaslouží tým UOV a UOP Jana Obrová, Renata Dvořáková, Petr Chalupa a Iva Sýkorová za vedení, podporu a organizaci soutěže.

 

 

 

 

 

 

Naše škola se zajímá o nové trendy v cukrářské výrobě. Učitelé odborného výcviku se stále zdokonalují v nových a netradičních technologiích. Jedna z takových technologií jsou cukrové krajky. Cukrové krajky se připravují ze speciálních hmot. Jejich příprava je jednoduchá, důležitá část výroby je při roztírání a pečení. Na přípravu krajek se používají speciální silikonové formy vhodné na pečení. Krajky se odpékají na přesně určenou teplotu a čas, kvůli jejich pružnosti. Silikonové formy mají různé ornamenty a hmota se dá přibarvit potravinářskými barvami.

 

video 1

video 2