Odborný výcvik

Distanční výuka Odborného výcviku

Distanční výuka Odborného výcviku

18.01.2021 Marie Kovtunová

Jak vybrat dobré víno

Jak vybrat dobré víno

02.02.2020 Marie Kovtunová

Krásné umístění Katky Lánské

Krásné umístění Katky Lánské

27.09.2019 Ing. Blanka Lukešová
Srdečně blahopřejeme naší absolventce Kateřině Lánské ke zlaté medaili v...

Příprava na svatbu...

Příprava na svatbu...

15.06.2018 Mgr. Markéta Sedláková
...krásně vyzdobená školní jídelna SŠG a BiGy

Slavnostní setkání královských přemyslovských měst

Slavnostní setkání královských přemyslovských měst

11.06.2018 Mgr. Martina Růžičková

Jdeme do finále - závěrečné zkoušky právě probíhají

Jdeme do finále - závěrečné zkoušky právě probíhají

07.06.2018 Markéta Sedláková; Martina Růžičková
závěrečné zkoušky 3letých ročníků 2018

Biskupské svěcení Mons. Zdenka Wasserbauera

Biskupské svěcení Mons. Zdenka Wasserbauera

19.05.2018 Mgr. Markéta Sedláková
sobota 19. května 2018

KURZ ITALSKÉ KUCHYNĚ

KURZ ITALSKÉ KUCHYNĚ

04.03.2018 Mgr. Lenka Štouračová

Exkurze Čejkovice 2018

Exkurze Čejkovice 2018

04.03.2018 Mgr. Lenka Štouračová

Makronky

Makronky

30.10.2017 Iva Sýkorová
Seminář pro cukráře na téma Makronky

O vínu

O vínu

28.06.2016 Marie Kovtunová

Listové a plundrové těsto

Listové a plundrové těsto

15.06.2016 Iva Sýkorová
Výroba listového a plundrového těsta

Před pololetními prázdninami žáci všech učebních oborů losovali témata k závěrečným zkouškám.

Jaká, že jsou?

  1. Téma:  Svět 2020
  2. Téma:  Významné dny naší republiky
  3. Téma:  Putujeme Balkánem
  4. Téma:  Speciality šéIkuchaře aneb retro tradice

Přejeme mnoho sil, jak v přípravě, tak i při zkoušce. 

Žáci 3. ročníku vypracovávají každoročně jako součást závěrečných zkoušek také samostatnou odbornou práci, se kterou se pak nejlepší autoři zúčastní soutěže, vyhlašované Hospodářskou komorou ČR. SŠG Adolpha Kolpinga se soutěže pravidelně úspěšně účastní. I v právě ukončeném školním roce byla úspěšnou zúčastněnou studentka 3. ročníku oboru kuchař-číšník, zaměření číšník, Kateřina Lánská, která se umístila na skvělém 1. místě v celorepublikové konkurenci! Vylosované téma její práce bylo "Monarchie v Evropě aneb kdo kde trůní", svoji práci nazvala "Slavnost na počest Sv. Fermína". 

Katce upřímně blahopřejeme a všem nabízíme k připomenutí fotografie slavnostní tabule, kterou podle své práce připravila při praktické závěrečné zkoušce. 

 

  

Další úspěch našich žáků na prestižní soutěži GASTRO HRADEC 2017
Mimořádného úspěchu dosáhly naše cukrářky, žákyně třetího a druhého ročníku, Tereza Zelená, Anna Poulová, Karolína Švárová, Kristýna Stejskalová, dne 30. března 2017 v Hradci Králové na soutěži GASTRO HRADEC 2017.
Žákyně třetího ročníku Tereza Zelená vypracovala modelovaný monument na téma Zakletý zámek o hmotnosti 30 kg a výšce 70 cm. Za svůj výkon získala stříbrné ocenění.                                                                        
Žákyně třetího ročníku Anna Poulová vyrobila poschoďový dort na téma Tajemství zimy o hmotnosti 12 kg,  vybojovala zlaté ocenění a pohár za druhé místo v jednotlivcích.
Žákyně druhého ročníku Kristýna Stejskalová připravila 3 ks dokonalých talířových dezertů na volné téma a její práce byla oceněna stříbrným oceněním.
Žákyně druhého ročníku Karolína Švárová vytvořila miniaturní speciální dezerty zvané  Petit-fours  a odvezla si zlaté ocenění.
Žákyně druhého ročníku Hana Parclová zastoupila obor kuchař a vybojovala stříbrné ocenění.
Děkujeme za perfektní reprezentaci naší školy a přejeme další úspěchy. Poděkování si také zaslouží tým UOV a UOP Jana Obrová, Renata Dvořáková, Petr Chalupa a Iva Sýkorová za vedení, podporu a organizaci soutěže.