Kuchař

Seminář “Ryby a mořské plody”

Na začátku nového školního roku se všichni mohou těšit na další z našich...

Jdeme do finále - závěrečné...

závěrečné zkoušky 3letých ročníků 2018

Seminář “Steaky”

9. - 10. 5. 2018.

Příprava na závěrečné zkoušky...

Banket - nácvik závěrečných zkoušek

Příprava čokoládového koláče...

Aneb i kuchaři musí zvládnout moučník.

Pokrmy ze zvěřiny

Zvěřina patří mezi výživné a chutné maso, proto také pokrmy ze zvěřiny jsou...

Kuchařská škola pro...

Nejnáročnější a nejprestižnější kuchařská škola na světě

Již druhým rokem jsem se zúčastnila gastronomické soutěže Gastro Hradec 2019. Soutěž se
odehrávala dne 28.3.2019 v Hradci Králové v Kongresovém centru Aldis. Na soutěž jsme
společně s panem mistrem odborného výcviku Petrem Chalupou  připravili tříchodové menu.
Předkrmem byly kapsičky z červené řepy s kozím sýrem a vlašskými ořechy v medu. Hlavní
chod se skládal z vepřové panenky "sous vide" s bramborovým pyré, s houbovým ragú a
brokolicovým kaviárem. Vše doplnila kurkumová oplatka. Dezert byl připraven z
palačinkového chipsu s mákem, vanilkovo tvarohového krému a jahodové omáčky s mátou.
Menu bylo složitější, ale vítězné, za což jsem ráda nejen já, ale i pan mistr a ostatní učitelé.
Slavila se mnou i rodina, přítel a známí. Bez pomoci pana mistra bych tento výkon asi
nedokázala, proto mu patří VELKÝ DÍK. Vážím si toho, že jsem se dostala do užšího výběru
žáků do soutěže. Byla to pro mě obrovská zkušenost, motivace a velká inspirace.

 

Michaela Prašilová Kč2