Aktuality

Meeting 2023

Meeting 2023

31.01.2023 Markéta Zrzavá
Meeting 23 je za námi a výborně se vydařil!

Autentické svědectví z válečné zóny

Autentické svědectví z válečné zóny

31.01.2023 Markéta Zrzavá
25. ledna nás navštívili tři ukrajinští kněží a povídali nám o aktuální situaci...

Inspirativní setkání se zajímavými hosty

Inspirativní setkání se zajímavými hosty

25.01.2023 Markéta Zrzavá
Pozvání na tradiční studentskou akci Meeting

Stáže našich žáků v prestižních gastronomických zařízeních

Stáže našich žáků v prestižních gastronomických zařízeních

16.01.2023 Markéta Zrzavá
Již druhým rokem posíláme naše žáky do světa „na zkušenou.“

Soutěž cukrářů o Pohár Ad. Kolpinga

Soutěž cukrářů o Pohár Ad. Kolpinga

15.01.2023 škola
11. 1. 2023

Spolupráce s Mary´s Meals v uplynulém roce

Spolupráce s Mary´s Meals v uplynulém roce

10.01.2023 Ing. Blanka Lukešová
Známe organizaci, která skutečně pomáhá-jmenuje se Mary´s Meals a umí to skvěle!

Staročeská kuchyně

Staročeská kuchyně

19.12.2022 Marie Kuncová
Již 4. projektový den!

Dobročinný jarmark již po čtvrté

Dobročinný jarmark již po čtvrté

23.11.2022 Klára Prokopová

Na svatého Martina…

Na svatého Martina…

22.11.2022 Marie Kuncová
další vydařený projektový den

Třetí vítězství v jednom měsíci?!

Třetí vítězství v jednom měsíci?!

22.11.2022 Marie Kuncová
vyhráli jsme soutěž „Hýbeme se hezky česky“!

Výhra v soutěži Rio Mare

Výhra v soutěži Rio Mare

08.11.2022 Marie Kuncová
třetí nejlepší svačiny z celé ČR umíme právě my!

Slané prý umíme jedna báseň!

Slané prý umíme jedna báseň!

07.11.2022 Marie Kuncová
Vyhráli jsme cenu v soutěži Trophée Mille.

První ze zajímavých stáží navštěvovanou našimi žáky je čtyřhvězdičkový hotel Passage, který se nachází v samém srdci města Brna. Každý týden tak postrádáme dvě studentky či studenty, kteří si pod taktovkou zručných cukrářských, kuchařských či číšnických mistrů vyzkouší práci hotelového personálu. Absolvování této stáže usnadní žákům nejen rozhodování o jejich dalším studiu, ale především o jejich vlastním životě – tedy o tom, co by rádi dělali a čeho by jednou chtěli dosáhnout.

Žáci z oborů kuchař a číšník najdou uplatnění na stáži ve vyhlášené jihlavské restauraci a hotelu Tří knížata. Stejně jako v brněnském hotelu Passage jsou zde po celý týden ubytováni, stravují se zde a vyzkouší si i směnný provoz. Do hotelu Tři knížata pravidelně odjíždí jeden náš žák - kuchař a jeden žák - číšník. Zatímco náš číšník se celý týden učí připravovat lahodnou kávu, míchané nápoje, obsluze zákazníků a komunikaci s nimi na té nejvyšší úrovni, našemu kuchaři se osobně věnuje sám majitel podniku, pan Pavel Mareš. Je totiž zároveň šéfkuchařem restaurace, a tak tráví s žákem veškerý čas právě přípravou fantastických jídel, která se zde podávají.

Jakožto škola, která svoje žáky vzdělává především pro život, si dobře uvědomujeme, že i přes špičkové vybavení našich dílen jsou stáže v gastronomických podnicích naprosto nenahraditelné. Proto srdečné díky všem podnikům, jež umožňují našim žákům růst. 

gallery