Zapojme se do akce Hodina Země!

Dokážete na jednu hodinu zhasnout světla? Vypnout počítač i televizi? Odložit mobilní telefon? Jen na jednu hodinu! Zkusme to v sobotu 30. března s miliony dalších lidí udělat pro naši planetu!

Hodina Země je ekologická aktivita, která vznikla v roce 2007 v Austrálii a postupně se k ní přidávají lidé z celého světa. České organizace i jednotlivci se připojují od roku 2010. V letošním roce "vstupuje do hry" i naše škola, SŠG A.Kolpinga ve Žďáru nad Sázavou. Není to zase až tak těžké - akce totiž probíhá vždy poslední sobotu v březnu, a v sobotu, jak známo, je škola prázdná, zavřená - a přirozeně i zhasnutá! Ale teď přichází výzva pro nás, žáky, učitele a další zaměstnance školy - co u vás doma a všude tam, kde právě budete? Jdete do toho s námi? Zhasnete světla, vypnete spotřebiče a uděláte si třeba "černou hodinku" s rodinou nebo posedíte při svíčkách? Nebojte se, nebudeme v tom sami, přidala se řada hotelů, jako každoročně zhasne brněnský hrad Špilberk i Petřínská rozhledna v Praze. Ekonomický a ekologický význam nebude tak velký jako význam společenský - že dokážeme něco udělat a obětovat pro Zemi, která nám dává všechno, co potřebujeme. Je to upozornění především na globální oteplování, v současnosti hlavní problém, který jsme Zemi způsobili my, její obyvatelé, její děti...

Vše důležité je na stránkách ekologické organizace Veronica, tak přestaňme hledat výmluvy a pojďme do toho, je to jen 60 minut! A v pondělí 1. dubna si (kromě apríla) budeme mít jistě o čem povídat!

https://veronica.cz/veronica.cz/hodinazeme/