Slezská lilie

Slezská Lilie je mezinárodní křesťanský festival současné hudby přenášený pomocí vysílání TV Noe do celého světa. Jeho cílem je vytvářet klidnou atmosféru ...

O festivalu Slezká lilie

Slezská Lilie je mezinárodní křesťanský festival současné hudby přenášený pomocí vysílání TV Noe do celého světa. Jeho cílem je vytvářet klidnou atmosféru lidské sounáležitosti a snažit se pomáhat překonávat bariéry společenských předsudků nejen pomocí hudby.

Festival Slezská lilie 2016 se koná ve dnech 11. června na několika místech v Ostravě: před katedrálou Božského spasitele na nám Msgre. Šrámka (před divadlem Jiřího Myrona) v centru Ostravy, v kostele svatého Václava na Kostelním náměstí a v obchodním centru Avion v Ostravě - Zábřehu.

V neděli 12. června se dění festivalu přesouvá do městské části Ostrava – Kunčičky, což je oblast, která mnohým může připadat poznamenaná jak těžkým průmyslem, tak i sociálním vyloučením. Festivalové dění se proto snaží změnit tvář této lokality tím, že přináší jiný pohled na kulturní dění ve městě i této městské části. Tomuto festivalovému areálu vládne klidná, přátelská a radostná atmosféra, ke které přispívají nejen interpreti, ale i pořadatelé, a zejména pak sami návštěvníci. Jak je z popisu zřejmé, program Slezské lilie je zaměřen na hudbu známých i méně známých českých a zahraničních skupin a souborů napříč hudebními styly a žánry a nedílnou součástí festivalu se stal i nedělní duchovně zaměřený program.

http://slezskalilie.cz/