Škola, jako ze žurnálu,

škola, kterou chceš!

Barevně sladěné a klidné prostředí, jemné pobrukování kávovaru La Marzocco, vůně chutné kávy, tichá hudba, úsměvy obsluhy, tedy našich studentů - to je pomyslné srdce naší školy, kavárna Miláno. Zatímco se studenti učí vybranému chování číšníka těch nejlepších kaváren, ostatní se těší z vynikající kávy a příjemného prostředí, kde si i v tom nejnáročnějším dni člověk může odpočinout, zažít radost z krásného obrázku na kávě vytvořeného technikou latté art, nebo si jen popovídat s kamarády. Práce číšníka ale není žádná nuda, míchání drinků a koktejlů chce totiž pořádný „drive.“

gallery

Nebojte – nepijeme jen kávu a drinky, ale také kvalitně a rádi obědváme! Přestože se s našimi studenty pohybujeme v moderně postavené kuchyni již tři roky, máme stále co objevovat. Množství vychytávek a možností, které nabízí moderní gastronomické vybavení, jakou je třeba tlaková pánev, je jen těžko vyčerpatelné. Navíc, kdo může říci, že uvařil pokrm takříkajíc „na pár kliknutí?“

Ovšem, pokud si pod pokrmem „na pár kliknutí“ představíte polotovary z mikrovlnné trouby, jste na velkém omylu! Naším kouzelníkem není žádná mikrovlnka, ale konvektomat spolu se šikovnými žáky, kteří vaří poctivé jídlo z lokálních a kvalitních surovin právě pomocí konvektomatu ovládaného přes tablet, kde stačí nastavit ty správné parametry a následně se těšit z parádního výsledku!

gallery

Na závěr prohlídky našich odborných pracovišť bychom rádi představili naši pýchu, tedy cukrářskou dílnu, na níž by si známý ničitel věcí, zub času, svůj jediný zub leda tak vylomil. Cukrářská dílna se leskne novotou, její celková rekonstrukce byla dokončena teprve před pár měsíci. Žáci oboru cukrář tak pracují v novém, čistém a perfektně vybaveném prostředí, které přímo podněcuje ke tvořivosti, experimentování, i trpělivé a poctivé práci na klasických dobrotách.

gallery

U nás je hezky, to je jasné. Prostředí netvoří pouze vybavení a budovy, ale především lidé. I přes množství digitálních technologií, strojů a technických pomocníků se sami sobě neztrácíme. Stále jsme my i naši žáci více než jen učitelé, číšníci, kuchaři a cukráři především lidmi vedenými k přátelskému chování, empatii, schopnosti spolupracovat v kolektivu, schopnosti umět se za dobrou práci pochválit a vážit si sám sebe ale i uznat svou chybu a omluvit se. A jen díky tomu lze tvořit ty nejúžasnější a nejchutnější příběhy.