Rodilí mluvčí ve výuce

Nadstandardní aktivity v hodinách angličtiny

V březnu 2017 měli studenti nástavbového studia možnost procvičit si své znalosti anglického jazyka s paní Janet Wingate z Velké Británie, kterou jsme přivítali v rámci výuky angličtiny a přípravy na ústní část státní maturitní zkoušky.

Po krátkém úvodu a představení paní Janet, která se narodila na Bermudách a studovala v Oxfordu, si žáci mohli vyzkoušet své znalosti a jazykové dovednosti v krátkých rozhovorech na různá témata, např. koníčky a volný čas, studium a budoucí povolání, cestování nebo gastronomie - rozdíly mezi českou a anglickou kuchyní.

Povídání s Janet v její rodné řeči bylo velmi příjemným zpestřením klasických hodin a další užitečnou zkušeností, která se bude hodit nejen k maturitě, ale také do života a budoucího povolání. Rádi proto Janet do našich hodin pozveme i v budoucnu!

Další zajímavou událostí, která nedávno proběhla na naší škole, bylo inspirativní setkání s paní Margaret Thumel, která strávila většinu života v USA a kromě toho cestuje po celém světě. Při své poslední návštěvě České republiky přijala naše pozvání a žákům i pedagogům přiblížila současné společenské, ekonomické a politické dění v USA a vzhledem k odbornému zaměření naší školy se zmínila také o americké kuchyni a oblíbených jídlech ve státě Oregon na severozápadním pobřeží, odkud pochází a kde také doprovázela spolužáky našich studentů z Biskupského gymnázia, kteří byli v Oregonu na podzim 2016 na studijním výměnném pobytu.

V květnu paní Margaret na SŠG přivítáme znovu. Tentokrát plánujeme seminář a workshop na téma americká gastronomie a tradiční řemesla, který povede její kolegyně paní Sally Welch. Její manžel Bob Welch, je známý americký spisovatel, novinář a univerzitní profesor, který bude přednášet na Bigy. Jeho přednášky se budou moci zúčastnit i zájemci ze Střední školy gastronomické.

Na tyto i další akce se velmi těšíme a srdečně zveme všechny zájemce.