Přemek Forejt, exkluzivní host naší školy

Porotce kulinářské světové soutěže MasterChef. Šéfkuchař věhlasné restaurace Entree v Olomouci. Člen slavného výběru „30 pod 30“ (třicítka českých talentů ze světa byznysu, startupů, vědy, sportu i umění, která dokáže inspirovat, ať je vám, kolik chce), kterou pravidelně pořádá prestižní časopis Forbes. A v neposlední řadě – výrazné tetování a dlouhé vlasy.

Co dělal Přemek Forejt, originální ikona moderní gastronomie, v liduprázdné Střední škole gastronomické Adolpha Kolpinga?

To vše a ještě více charakterizuje Přemka Forejta. Pedagogové SŠG AK ve Žďáře nad Sázavou se standardně snaží spolupracovat s výjimečnými lidmi, a to nejen ze světa gastronomie, a zvou je do školy, aby studenti mohli poznat TO NEJ. A právě v současné složité době se podařilo uskutečnit  setkání s Přemkem Forejtem. Kvůli koronaviru je zavřená škola, probíhají v ní nejrůznější rekonstrukce,  je zavřená i jeho osobitá  a slavná restaurace Entree a Přemek má spoustu jiných aktivit po celé republice. Ovšem nic z toho nedokázalo zabránit tomu, aby nás navštívil. Přijel, usměvavý a pozitivně naladěný, ukázali jsme mu školu a všechno, co mají naši žáci k dispozici ke svému zdárnému studiu. Střední škola gastronomická Adolpha Kolpinga a práce, kterou odvádí, se mu velmi líbila. Společně jsme natočili optimistické a inspirativní video pro studenty, kteří ve škole z důvodu vládního nařízení nemohli být. Jeho pozdrav se již brzy objeví na školním kanále na YouTube (KOLPING TV). A naše spolupráce bude pokračovat. Už brzy bychom se studenty měli vyjet na exkurzi do jeho olomoucké restaurace, seznámíme se s kuchařským týmem a ochutnáme gastronomické umění, které bude zcela jistě silnou inspirací a motivací pro naše mladé kuchaře. A Přemek Forejt nám bude tento den k dispozici. Už teď se na něj i na motýly, kteří v Entree poletují všem nad hlavami, moc těšíme.