Pomáháme dětem

Aktivně spolupracujeme s nízkoprahovým zařízením pro děti a mládež ESKO. Poskytuje zázemí dětem a mladým lidem ze Žďáru nad Sázavou, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci nebo jsou jí ohroženi. Chceme, aby se naši studenti stali nejen výbornými kuchaři, číšníky či cukráři, ale hlavně aby měli srdce na pravém místě a uměli pomáhat potřebným.

Žáci Střední školy gastronomické Adolpha Kolpinga umí uplatnit své schopnosti a znalosti nejen v mezinárodních soutěžích a na stážích v gastronomických zařízení, ale i při organizováním workshopů. Navázali jsme spolupráci s nízkoprahovým zařízením ESKO a úspěšně realizovali setkání u nás ve škole.
Cukráři z prvního ročníku předávali své zkušenosti dětem ze základních škol. Učili je správně používat cukrářskou modelovací hmotu a tvořili s nimi krásná srdíčka pro maminky k jejich svátku.
Další společné setkání s dětmi proběhlo v naší školní kavárně Old Times. A ochotní studenti prvního ročníku číšnického oboru zasvětili nadšené děti z centra do tajemství dobré kávy, ukázali slavnostně prostřený stůl a hovořili o správném stolování. Naučili děti atraktivními způsoby skládat ubrousky, které tvoří nedílnou součást krásné tabule.

Poděkování patří všem našim studentům, kteří se s přívětivou a profesionalitou věnovali dětem z centra ESKO.

Už teď se těšíme na další společná setkání a věříme, že spolupráce bude probíhat i nadále!