Nejlepší sladký pokrm v soutěži
Trophée Mille
Soutěž proběhla 6. 11. 2021 a ač jsme na poslední chvilku kvůli onemocnění Covid museli změnit soutěžní tým, podařilo se v rekordním čase připravit se na soutěž a vyhrát cenu za soutěžní sladký pokrm. V porotě zasedli hvězdy české gastronomie a francouzský šéfkuchař hotelu Domaine, pan Philipp Mille.
Osm dvoučlenných týmů z gastronomicky zaměřených škol celé České republiky, které se nominovaly do národního kola, připravovalo před zraky odborné poroty i veřejnosti šest porcí slaného a šest porcí sladkého pokrmu. Povinnými surovinami byla vepřová pečeně bio, kysaná smetana, tmavý ležák z Rodinného pivovaru Bernard, Humpolec a rakytníková 100 % lisovaná šťáva.
Účast našich žáků, Elišky Havlíkové a Tomáše Petery, v soutěži byla pro ně dobrou životní zkušeností a jistě i krásným zážitkem. Děkujeme za výbornou reprezentaci školy!