Jak to vidím já

První pololetí na naší škole očima studentky z prvního ročníku

Tento školní rok jsem nastoupila na Střední školu gastronomickou Adolpha Kolpinga ve Žďáře nad Sázavou. Ano, každý si musí na konci základní školy vybrat, kam budou jeho životní kroky směřovat dál, ale pro mne to bylo trošku komplikované. Já jsem si totiž napoprvé nevybrala dobře. Dva roky jsem studovala na střední zdravotnické škole a moc se mi tam nedařilo. Usoudila jsem, že by mi více vyhovovalo něco… absolutně odlišného. Gastronomie. Rozhodla jsem se pro SŠG AK. Můj první půl rok byl plný příjemných překvapení. A hlavně i nacpaný novými vědomostmi. Musím říct, že mě TO tady moc baví. Furt se tu něco děje, člověk získá spoustu zážitků, jak pracovních, tak osobních. Máme tu obrovské množství příležitostí dostat se tam, kam bychom ani okem nedohlédli. Třeba na Pražské arcibiskupství a tam obsluhovat pana kardinála Duku a spoustu jiných významných osobností.

Pokud Vás baví práce s lidmi a jste rádi v prima kolektivu, neváhejte. Na SŠG AK  zažijete věci…! Můžu jenom doporučit.

 

Kristýna Mášová, 1. ročník, třída CČ1