Gastro Hradec 2019 Tereza Zelená

Krásný úspěch naší žákyně a skvělá reprezentace školy.

gallery 

Dotek řecké mytologie
Jmenuji se Tereza Zelená a ráda bych Vám představila svůj výrobek, který nese název Dotek řecké mytologie. Monument byl oceněn prvním místem v kategorii cukrář umělec junior na Gastro  Hradec 2019
Každý můj výrobek začíná nápadem, a tak tomu bylo i v letošním roce. Ovšem vymyslet něco zajímavého a originálního není tak jednoduché, jak se zdá. Jakmile nápad přijde, začíná měření, rozpočítávání a kreslení návrhů. Tentokrát to bylo velmi náročné, především proto, že každá postava má jiné rozměry a každá část těla je úplně jiná.
Poté přijde domlouvání a občas i dohadování s tátou a dědou, díky kterým se monument může vůbec uskutečnit. Protože bez pořádné podstavy nelze udělat vůbec nic.
 Další součástí je také SSG. A. Kolpinga, která mi pomáhála s finanční podporou pro výrobu monumentu, byla  nemalá. A teprve když bylo všechno vyřešeno a připraveno, nastalo mnoho práce, slz a vyčerpání, které obnášelo 210 hodin. Ovšem ne vše se podaří napoprvé. Když nejsem s danou věcí spokojená, předělávám ji i několikrát, dokud není perfektní.
Nakonec všechny postavy dostaly své barvy a bylo to dokonalé a připravené na náročný převoz, který byl těžký, a to doslova. Bohové Olympu totiž vážili 45 kilo a měřili 80 centimetrů.
Bylo to namáhavé, ale stálo to za to. Jsem moc ráda, že mám takovou podporu ve své rodině, která to se mnou nemá vůbec lehké. Podobně jako kamarádi a škola. Proto všem moc děkuji.