Cukrářské soutěže

Naší žáci prezentují své umění na cukrářských soutěžích

Cukrářské soutěže

Naši žáci oboru cukrář se každoročně účastní cukrářských soutěží.

Mezi nejprestižnější soutěž patří Gastro Hradec. na této soutěži naše škola získává zlatá ocenění v různých kategoriích. Soutěží žáci všech ročníků a učitelé praktického vyučování si je vybírají podle jejich zručnosti a fantazie.

Na mezinárodní akci Gastro Hradec 2019 nás skvěle reprezentovala nadaná žákyně Tereza Zelená. S nádherným cukrářským monumentem nazvaným Dotek řecké mytologie. Výrobek byl oceněn 1. místem v kategorii cukrář - umělec junior . Další úspěšnou soutěží zde byla studentka Ludmila Matoušková. Její dort s příběhem na téma Marie Terezie nadchl celou porotu a mezi velkou konkurencí obsadila Lída krásné 2. místo

Mimořádného úspěchu dosáhly v Hradci Králové Gastro Hradec 2018 naše cukrářky Tereza Zelená, Alena Konečná a Karolína Švárová.
Žákyně nástavbového studia Tereza Zelená vypracovala modelovaný monument na téma Zvířecí totem o hmotnosti 20 kg a výšce 80 cm. Tereza soutěžila v kategorii ,,Cukrář umělec“ a za svůj úžasný výkon získala ZLATÉ OCENĚNÍ pohár a ABSOLUTNÍ VÍTĚZSTVÍ v celé soutěži. 

Cukrářka Karolína Švárová se aktivně účastnila soutěže TORTA ROKA 2017 na Slovensku, a získala tak další zkušenosti pro svůj profení život.

Mimořádného úspěchu dosáhly naše cukrářky Tereza Zelená, Anna Poulová, Karolína Švárová, Kristýna Stejskalová v Brně na soutěži o nejvtipnější a nejchutnější dort s tématem nové premiéry brněnského Divadla Bolka Polívky s názvem Šašek a syn. Čtyřčlenný tým našich žáků vypracoval v časovém limitu 6 hodin tříposchoďový dort ze sachr korpusu a náplní s příchutí černý rybíz a čokoláda. Dort našeho týmu byl tak profesionální, že nad výsledkem všichni žasli, jak precizní práci děvčata odvedla jak v modelování ozdob, tak i v obalování samotného dortu.

Další pravidelnou soutěží je školní soutěž ,,Pohár Adolpha Kolpinga''. Soutěž probíha v prostorách školy a účastní se žáci všech ročníků ve výrobě 4 talířových dezertů v časovem limitu.Tato soutěž je těžší v tom, že žáci se prezentují přímo před publikem a komise hodnotí jeji přístup k práci a další důležitá kritéria.

 

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery

gallery