Technologie (obor cukrář)

Sacher dort original

Jeden z nejoblíbenějších cukrářských výrobků, který patří k "rodinnému stříbru"...

CROQUEMBOUCHE

CROQUEMBOUCHE- profiterolky jsou speciální francouzský výrobek

Nové trendy v cukrářské výrobě

Naše škola se zajímá o nové trendy v cukrářské výrobě.

Listové a plundrové těsto

Výroba listového a plundrového těsta

Další úspěch našich žáků na prestižní soutěži GASTRO HRADEC 2017
Mimořádného úspěchu dosáhly naše cukrářky, žákyně třetího a druhého ročníku, Tereza Zelená, Anna Poulová, Karolína Švárová, Kristýna Stejskalová, dne 30. března 2017 v Hradci Králové na soutěži GASTRO HRADEC 2017.
Žákyně třetího ročníku Tereza Zelená vypracovala modelovaný monument na téma Zakletý zámek o hmotnosti 30 kg a výšce 70 cm. Za svůj výkon získala stříbrné ocenění.                                                                        
Žákyně třetího ročníku Anna Poulová vyrobila poschoďový dort na téma Tajemství zimy o hmotnosti 12 kg,  vybojovala zlaté ocenění a pohár za druhé místo v jednotlivcích.
Žákyně druhého ročníku Kristýna Stejskalová připravila 3 ks dokonalých talířových dezertů na volné téma a její práce byla oceněna stříbrným oceněním.
Žákyně druhého ročníku Karolína Švárová vytvořila miniaturní speciální dezerty zvané  Petit-fours  a odvezla si zlaté ocenění.
Žákyně druhého ročníku Hana Parclová zastoupila obor kuchař a vybojovala stříbrné ocenění.
Děkujeme za perfektní reprezentaci naší školy a přejeme další úspěchy. Poděkování si také zaslouží tým UOV a UOP Jana Obrová, Renata Dvořáková, Petr Chalupa a Iva Sýkorová za vedení, podporu a organizaci soutěže.

 

 

 

 

 

 

Naše škola se zajímá o nové trendy v cukrářské výrobě. Učitelé odborného výcviku se stále zdokonalují v nových a netradičních technologiích. Jedna z takových technologií jsou cukrové krajky. Cukrové krajky se připravují ze speciálních hmot. Jejich příprava je jednoduchá, důležitá část výroby je při roztírání a pečení. Na přípravu krajek se používají speciální silikonové formy vhodné na pečení. Krajky se odpékají na přesně určenou teplotu a čas, kvůli jejich pružnosti. Silikonové formy mají různé ornamenty a hmota se dá přibarvit potravinářskými barvami.

 

video 1

video 2