Cukrář

charakteristika oboru

29-54-H/01 Cukrář

Gastro Hradec 2017

Úspěch našich žáků na prestižní soutěži Gastro Hradec je fenomenální.

Mimořádný úspěch našich...

Mimořádného úspěchu dosáhly naše cukrářky, žákyně třetího a druhého ročníku...

Práce se silikonovou formou

Práce se silikonovou formou, naučme se nové trendy a překvapte své zákazníky...

Svatební dort roku 2017 a...

Zveme všechny příznivce sladkostí a naší školy na mimořádnou akci pořádanou v...

Školní soutěž O Pohár...

11. 1. 2017 se uskutečnila v naší škole školní soutěž O Pohár Adolpha Kolpinga...

7. vánoční sladká pohlednice...

Dnes uzavíráme náš vánoční seriál pohlednic s recepty.

6. vánoční sladká pohlednice...

Nenechte si ujít další vánoční pohlednici s překvapením.

5. vánoční sladká pohlednice...

Náš vánoční seriál pokračuje 5. sladkou pohlednicí s receptem, na téma TŘENÉ...

4. vánoční sladká pohlednice...

Tentokrát jsme si pro vás připravili 4. vánoční sladkou pohlednici s receptem,...

3. vánoční sladká pohlednice...

Připravili jsme si pro vás už 3. vánoční sladkou pohlednici s receptem,...

2. vánoční sladká pohlednice...

Pokračujeme v kolekci vánočních sladkých pohlednic, podle kterých si můžete...

Naše škola se zajímá o nové trendy v cukrářské výrobě. Učitelé odborného výcviku se stále zdokonalují v nových a netradičních technologiích. Jedna z takových technologií jsou cukrové krajky. Cukrové krajky se připravují ze speciálních hmot. Jejich příprava je jednoduchá, důležitá část výroby je při roztírání a pečení. Na přípravu krajek se používají speciální silikonové formy vhodné na pečení. Krajky se odpékají na přesně určenou teplotu a čas, kvůli jejich pružnosti. Silikonové formy mají různé ornamenty a hmota se dá přibarvit potravinářskými barvami.

 

video 1

video 2