Nápoje pro inspiraci i radost

 serv

 

 

Bowle (Bowles)   Připravují se dopředu pro větší počet osob.  Necháváme je odležet a později i servírujeme ve speciální míse – terině s poklicí, která zabraňuje zvětrání nápoje. Oblíbené jsou ovocné bowle. Obsahují vždy alespoň jednu složku sycenou oxidem uhličitým (šumivé víno, sodovku, limonádu). Bowle nemají přijít do přímého styku s ledem. Součástí  je vždy víno, kompotované nebo čerstvé ovoce. Můžeme použít likér, cukrový sirup a vonné byliny Pro přípravu nealkoholické, dětské bowle se používá místo alkoholických nápojů mošt. Servírují se v šálcích se lžičkou.    

 

Servis:

bowle

  Citrusová bowle  

Osvěžující bowle (10 osob)  

2 pomeranče nakrájené na plátky

3 limety nakrájené na plátky

1 citron nakrájený na plátky

3 středně velká jablka nakrájená na kostičky

1 banán nakrájený na plátky

2 polévkové lžíce citrónové šťávy

1 svazek meduňky nebo máty

3l  jablečného vína  (lehkého bílého vína)

Plátky citrusů dáme do mísy, kostičky jablek pokapeme citrónovou šťávou. Na ovoce položíme bylinky a vše přelijeme jablečným vínem

Dobrou chuť